Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Zillertal- Zillertal

Het Zillertal is een ruim 45 kilometer lang dal en is gelegen tussen Innsbruck, Brennerpas en Grossvenediger. Het dal zelf bestaat uit groene weidegronden, de hellingen zijn bebost met dennen. Boven de dennenbossen, op de steilere gedeelten, bevinden zich nog meer alpenweiden met daarop talloze berghutten. Het begin van het dal (de eerste 30 kilometer tot aan Mayrhofen) is vrij dicht bevolkt. Het laatste gedeelte met haar vertakkingen naar andere dalen heeft meer natuur en minder bevolking.

Het Zillertal staat voor het rustieke en idyllische leven in combinatie met een sportief en actief programma welke in teken staat van bergsporten. Wandelen, fietsen, tradities, culinaire hoogstandjes, Oostenrijkse gezelligheid, maar ook spirituele en rustgevende activiteiten: het is allemaal mogelijk in het Zillertal. Bovendien staat het Zillertal bekend om haar adembenemende natuur.

Wat erg leuk is in het Zillertal zijn trektochten van hut naar hut. Je kunt verschillende arrangementen kiezen met verschillende duur en verschillende moeilijkheidsgraad. Zo zijn in sommige arrangementen gletsjertochten opgenomen en zijn anderen meer toegespitst op de beginnende bergbeklimmer. Langere tochten gaan over verschillende bergen van de bergketen van de Ziller. Je kunt natuurlijk ook op de bonnefooi gaan, maar dat is misschien slechts weggelegd voor de echte avonturiers. Een van de beroemdste tochten is de route naar de Berliner H√ľtte welke gesticht werd in 1879.

Niet alleen voor wandelaars, ook voor actieve fietsers is het Zillertal een goede bestemming. Er zijn zo’n 30 fietspaden die door het dal lopen. Voor de geoefende mountainbiker zijn er ook speciale trails die een wat steiler en uitdagender parcours afleggen.

Vanaf de bergen kun je ook de zweefsport beoefenen. Hangend aan een paraglide kun je de schoonheid van de bergpanorama’s bewonderen. Op het riviertje die het dal haar naam heeft geschonken, de Ziller, kun je ook verschillende watersporten doen, zoals raften en kayakken.

Het Zillertal is natuurlijk ook beroemd om haar mogelijkheden voor wintersport. Enkele bekende skidorpen in het dal zijn Gerlos en Mayrhofen. Kijk op WintersportInformatie.nl voor meer informatie over wintersport in het Zillertal.

Accommodaties Zillertal

Appartement Zillertal

Het appartement ligt in Königsleiten. Dit is gelegen op 1600 meter hoogte aan de zuidhelling van de Gerlospass.

Haus Johanna

Haus Johanna is rustig gelegen in een bosrijk gebied vol met avontuurlijke wandelingen.

Hotel Alpina

Vakantie in het meest aktieve dal van de wereld. Dat wil zeggen, sport, plezier en heel veel aktie of heerlijk uitrusten.