Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Werfen- Werfen

In Werfen kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende Eisriesenwelt en de burcht ‚ÄúHohenwerfen‚ÄĚ. De Eisriesenwelt grotten zijn lang gebruikt door stropers en smokkelaars. Vanaf 1920 werden de grotten langzaam aan commercieel ge√ęxploiteerd.

In de grotten is het altijd onder het vriespunt. Het bijzondere een bezoek aan deze grotten is dat het indrukwekkende schouwspel wat u te zien krijgt, bestaat uit ijs! De kilometers lange grotten zijn te bereiken via een kabelbaan. Een tocht door de grotten duurt zo’n 75 minuten en de grotten zijn geopend van mei t/m oktober.

Op een van de flanken van de bergen van de Tennengau and Hagen ligt de prachtige burght Hohenwerfen. Deze burcht van Werfen is gebouwd door monniken, maar heeft door de eeuwen heen ook dienst gedaan als fort, zetel van de bisschoppen, gevangenis en opleidingscentrum. Momenteel is er een prachtig restaurant gevestigd, waar u bourgondisch kunt eten.

Accommodaties Werfen

Hotel Plankenauwirt

Het hotel biedt veel faciliteiten voor jong en oud. Zoals een eigen kinderboerderij, een sauna, een fitnes en nog veel meer.