Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Sportwelt Amadé- Sportwelt Amadé

Met 13 dorpen die in totaal 350 kilmeter aan pistes omvatten, is het Salzburger Sportwelt Amadé het grootste skigebied van de Oostenrijkse Alpen. Het skigebied verbindt de bekende wintersportdorpen Flachau, Wagrain, St. Johann en Alpendorf met elkaar. (Voor meer informatie zie www.wintersportinformatie.nl).

Toch is Sportwelt Amadé ook in de zomer een leuke bestemming om een actieve vakantie te houden. Enkele activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn: bergwandelen en huttentochten, fietsen door rivieren en over moutainbike trails, zwemmen in een van de prachtige bergmeren, golfen en paardrijden.

Een fijne bijkomstigheid van een wintersportwalhalla als Sportwelt Amadé is dat ook zomers sommige liftfaciliteiten geopend zijn. Je kunt je ermee naar boven laten voeren, van het uitzicht genieten en de afdaling te voet afleggen. Sommige fietsvriendelijke cabineliften laten je zelfs je mountainbike meenemen zodat je een reuzenafdaling te fiets kunt maken.

Voor de avonturiers biedt Sportwelt Amadé een breed scala aan mogelijkheden. Je kunt raften, door watervallen klimmen, en abseilen. Er zijn ook vele culturele manifestaties die je kunt bezichtigen zoals bijvoorbeeld traditionele boerenfestivals. Bovendien vertonen verschillende lokale musea het Oostenrijkse boerenleven en de oude boeren gebruiken.


Accommodaties Sportwelt Amadé

Pension Zum Wilden Hannes

Het pension ligt in een rustig gebied maar wel dichtbij de restaurants, winkels en de gratis ski-bus.

Appartement El-Herma

Appartement in het centrum van Bad Gastein. Op 3-5 minuten loopafstand van de skiliften.

Hotel Sonne

Je zal je zeker thuis voelen in dit gezellige hotel in Wagrain. Alle kamers hebben een eigen badkamer en balkon.