Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Karinthië- Kärnten

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. Karinthië is vooral bekend vanwege haar prachtige zwemmeren. Enkele grote meren zijn de Wörther See, de Ossiacher See, de Millstätter See en de Weissensee. Niet minder aantrekkelijke kleinere meren zijn de Afritzer See, de Faaker See, de Feldsee, de Keutschacher See, de Klopeiner See, de Pressegger See en de Längsee. In de zomer zijn deze meren een aanrader omdat ze redelijk warm zwemwater hebben, soms zelfs 28 graden Celsius! Bovendien is de waterkwaliteit goed en is het water erg zuiver. Ook voor duikers en vissers zijn deze meren een leuke bestemming. In de winter zijn de Karintische meren bijzonder geschikt voor de echte Hollander, omdat er dan geschaatst kan worden. Op de Weissensee bijvoorbeeld, wordt jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht verreden.

In Karinthië bevindt zich het nationale park “Nockberge”, met haar kenmerkende ronde bergtoppen. Dit natuurgebied is gelegen op een hoogte tussen de 1300 en de 2440 meter. Het is een prachtig gebied om te wandelen of te mountainbiken.

Net als in de rest van Oostenrijk zijn in Karinthië een aantal eeuwenoude sloten, kastelen, kloosters en kerken te vinden. De hoofdstad van Karinthië, Klagenfurt, is bekend door de vele historische gebouwen en verschillende musea, waaronder het Landesmuseum met mozaïeken, beelden en graffragmenten uit de Romeinse tijd. Op de Magdalensberg ligt de Romeinse ruïne Virunum.

Accommodaties Karinthië

Hotel garni buchenhof

Bij de Buchenhof kan je elk seizoen terecht. Geniet van de unieke atmosfeer en de prachtige groene omgeving.

Hotel Rosch

Hotel Rosch ligt in Klagenfurt aan de Worthersee.