Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Wenen- Wien

Wenen was het paradepaardje en het bruisende centrum van het Habsburgse Rijk. De aan de gelegen aan de Donau hoofdstad van Oostenrijk telt ruim 1.5 miljoen inwoners. De combinatie van de schatten uit het verleden en de gezellige hedendaagse sfeer maken Wenen tot een prachtige stad.

Wenen was het middelpunt van het rijk "Oostenrijk-Hongarije". De stad herbergt talloze bezienswaardigheden vinden die direct verband houden met de Habsburgers. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum van de stad, zoals de gotische torens van het Stephansdom en het cultuurhistorische Joodse Kwartier (Judenplatz)

Wenen staat voor kunst, architectuur, romantiek en natuurlijk muziek. Wenen heeft namelijk een aantal, voor de klassieke muziek, zeer belangrijke componisten voortgebracht. Onder andere Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms en Strauss hebben in deze ‚Äėhoofdstad van de muziek‚Äô gewoond en gewerkt. Hun meesterwerken weerklinken nog steeds in de vele opera‚Äôs en concertgebouwen die deze stad rijk is. Bovendien bewegen witte Lippizaner hengsten sierlijk op muziek in de wereldberoemde Spaanse Rijschool.

Verder kunt u in de stad verschillende belangwekkende musea vinden, zoals het Historisch Museum van Wenen, Museum Moderne Kunst, het Naturhistorische Museum en het Uhrenmuseum (Klokkenmuseum).

Accommodaties Wenen

Pension Excellence

Pension Excellence ligt in het centrum van Wenen.


Pension Anzengruber

Welkom in ons gezellige pension, in een mooie rustige omgeving in de westerse wijk van de stad Wenen - ideaal voor stadbezoek en ontspanning.

Hotel Drei Kronen

Hotel Drei Kronen is de perfecte lokatie om Wenen te ontdekken. Dit stijlvolle hotel ligt in het hart van Wenen.