Proef de sfeer van Oostenrijk

Oostenrijk
Oostenrijkse Alpen- Österreichische Alpen

Oostenrijk is een Alpenland. Het gebergte beslaat tweederde van het land. De meeste toeristische attracties van het land hebben daarom met bergen te maken. Verschillende zomer- en winter bergsporten kunnen in het land worden beoefend. Denk daarbij in de zomer vooral aan mountainbiken, wandelen, klimmen, en wat avontuurlijkere sporten zoals zweefsporten, abseilen en bungeejumpen. En in de winter natuurlijk aan wintersporten zoals skiën, snowboarden en langlaufen.

Het berglandschap van Oostenrijk wordt bevolkt door vele gezellige kleine dorpjes die in de zomer rustige boeren stulpjes zijn en in de winter bruisende wintersport oorden. Tirol en het Salzburgerland zijn twee deelstaten van Oostenrijk die vooral bekend staan om hun bergen.

Het Tiroler berglandschap wordt wel het “hart van de alpen” genoemd. Met talloze hoge bergtoppen afgewisseld met kruidige bergweiden en bergdorpjes is het landschap zeer afwisselend. Wandelaars kunnen er verschillende thematische routes afleggen zoals de zevendaagse adelaarsroute die van St. Johann tot St. Anton loopt. Ook met fietsers is in Tirol rekening gehouden. Vele fietspaden en mountainbike-trails zijn gemarkeerd. Toch is Tirol vooral bekend om haar wintersportmogelijkheden. Die zijn er dan ook legio. Op de ruim 3.500 kilometer aan piste’s kunnen skiërs van alle niveaus zich naar hartelust uitleven. Zie voor meer informatie: www.wintersportinformatie.nl.

Het Salzburgerland wordt gekenmerkt door verscheidene bijzondere landschappen. In het Noorden worden meren afgewisseld met groene heuvels, terwijl het zuiden van het Salzburgerland de natuur van een hooggebergte heeft. Omdat de natuur zo belangrijk en divers is, is 30 procent van het Salzburgerland beschermd. Er zijn dan ook verschillende nationale parken te vinden, waar je rustig kunt wandelen en van het natuurschoon kunt genieten. Op de groene bergweiden zijn verschillende gezellige bergstubes te vinden waar je een heerlijke boerenversnapering kunt nuttigen. Ook in de winter is Oostenrijkse gemütlichkeit het credo. Het Salzburgerland biedt vele gezellige wintersportoorden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Zie voor meer informatie: www.wintersportinformatie.nl.


Accommodaties Oostenrijkse Alpen

Appartement Am Brixenbach

Appartement aan de rand van Brixen im Thale. Een prima vakantieverblijf het gehele jaar door.

Pension Schattbachgut

Het pension Schattbachgut ligt op een mooie, rustige berghelling in Thumersbach.

Appartement Berghof

Appartementen Berghof liggen in Kirchbilchl. Het is een geliefde en gezellige vakantiebestemming.